Uitleenpunt van MediPoint – Gezondheidscentrum De Bilt – DE BILT
Gezondheidscentrum De Bilt

Welkom bij Gezondheidscentrum De Bilt

Voor u en uw gezinsleden. Daar maken wij, de samenwerkende zorgverleners in Gezondheidscentrum (GHC) De Bilt, ons sterk voor. Als inwoner van De Bilt en Bilthoven kunt u bij ons terecht voor een breed pakket van reguliere gezondheidsvoorzieningen.

Uitleenpunt van MediPoint

Mededeling

Donderdag 2 november 2023 is het uitleenpunt gesloten. U kunt dan terecht bij de winkels in Zeist/Utrecht/Nieuwegein. Kijkt u even op de websites voor de actuele openingstijden. Adres in Zeist: Bergweg 2, Utrecht Reactorweg 160, Nieuwegein Ratelaar 35. Klantenservice: 088 10 20 100.

Hulpmiddel nodig?

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig, bijvoorbeeld omdat verpleging thuis nodig is, in verband  met zwangerschap en bevalling, bij revalidatie thuis of na herstel van een operatie?

U kunt dan terecht bij Gezondheidscentrum (GHC) De Bilt. In GHC De Bilt is een uitleenpunt van zorgmiddelen in samenwerking met Medipoint.

De voordelen voor u:

  • Kleinere zorghulpmiddelen zijn direct mee te nemen
  • Persoonlijk advies over een passende oplossing
  • Dichtbij huis
  • Loophulpmiddelen kan men hier ook direct huren of lenen

Gratis gebruik tot 26 weken.
Zorgverzekeraars hebben een pakket van uitleenhulpmiddelen vastgesteld die gratis gebruikt kunnen worden voor maximaal 26 weken. Het gaat om o.a. een rolstoel, toiletstoel, douchekruk of -stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek, toiletverhoger, drempelhulpen en trippelstoel. Een aantal van deze producten kunnen eenvoudig en snel – indien op voorraad – worden opgehaald, of aangevraagd bij GHC De Bilt. Een babyweegschaal of borstkolf zijn alleen te verkrijgen in de winkel in Zeist (terugbrengen kan eventueel wel in GHC De Bilt). Op www.medipoint.nl is een volledig overzicht te vinden van de producten die u kunt lenen. Het is belangrijk om ook uw zorgpas mee te nemen.

Huren

Krukken, rollators en looprekken worden niet vergoed maar dienen gehuurd te worden. Voor deze hulpmiddelen moet u een bijdrage betalen aan Medipoint. Mocht u lid zijn van een ledenvereniging zoals Vitras, Icare of Careyn, neemt u dan uw lidmaatschapspas mee. Hiermee kunt u voor een bepaalde periode gratis loophulpmiddelen lenen.

Medipoint

Voor meer informatie over de tijdelijke uitleen van hulpmiddelen kunt u contact opnemen met Medipoint, tel. 088-1020100 of kijk op www.medipoint.nl.

Locatie

Servicepunt Medipoint
Henrica van Erpweg 2
3732 BG De Bilt
Tel. 030 220 95 15(lokaal tarief)

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:30 – 13:00 uur.
Woensdag is het uitleenpunt gesloten.

Op andere tijdstippen verwijzen wij u graag naar de thuiszorgwinkel Zeist,
Medipoint Zeist
Bergweg 1
3701 JJ  Zeist
Tel: 088 10 20 100 (lokaal tarief)