Kunst aan de muur – Stichting Gezondheidscentra De Bilt – DE BILT
Stichting Gezondheidscentra De Bilt

Welkom bij Gezondheidscentra De Bilt

Voor u en uw gezinsleden. Daar maken wij, de samenwerkende zorgverleners in Gezondheidscentrum (GHC) De Bilt, ons sterk voor. Als inwoner van De Bilt en Bilthoven kunt u bij ons terecht voor een breed pakket van reguliere gezondheidsvoorzieningen. Lees hier meer over ons

Kunst aan de muur

In het gezondheidscentrum wordt regelmatig geëxposeerd. In het kader van Kunst aan de Muur wordt het werk van kunstenaars uit de Bilt en Bilthoven tentoongesteld. In deze traditie hebben de volgende kunstenaars geëxposeerd:

  • Marie Anne van Zonneveld (november 2016 – mei 2017);
  • Mirjam Roest (juni 2017 – november 2017);
  • Cees van Es (november 2017 – september 2018);
  • Pieter W. Dissel (september 2018 – maart 2019) en
  • Willemijn van de Water (maart 2019 – september 2019).

Het komende halfjaar is de beurt aan Bram Dolman.

Bram Dolman

“Schilderen in olieverf beoefen ik al vanaf mijn jeugd. Van mijn vader, die kleurmaker was, kreeg ik mijn eerste lessen. Hij leerde mij de geheimen van het kleurmengen. Na het volgen van diverse teken- en schildercursussen, onder andere aan de VU in Amsterdam, ging ik mijn eigen weg. Het landschap heeft altijd mijn voorkeur gehad, vooral als er water in voorkomt. Op de meeste landschappen die ik maak is dus water te zien.

Al vanaf de oprichting in 1996 ben ik lid van de plaatselijke Kunstkrink BeeKk. Mijn technieken zijn olieverf, acryl, aquarel en gewassen pentekening. Vanaf de jaren ’80 exposeer ik mijn werk en schilder ik ook in opdracht. Nadat ik in 1999 de Beatrix portretwedstrijd van het Utrechts Nieuwsblad won, ben ik meer portretten gaan schilderen. De uitdaging hierbij om tot een sprekend resultaat te komen is voor mij intussen groter geworden dan bij het vervaardigen van een sfeervol landschap.”

Bram Dolman

Email: fam_dolman@hotmail.com
Website: www.kunstkringbeekk.nl