Fototentoonstelling – Gezondheidscentrum De Bilt – DE BILT
Gezondheidscentrum De Bilt

Welkom bij Gezondheidscentrum De Bilt

Voor u en uw gezinsleden. Daar maken wij, de samenwerkende zorgverleners in Gezondheidscentrum (GHC) De Bilt, ons sterk voor. Als inwoner van De Bilt en Bilthoven kunt u bij ons terecht voor een breed pakket van reguliere gezondheidsvoorzieningen.

Fototentoonstelling

FOTOTENTOONSTELLING De Eempolder – Hung Hoang

‘De Eempolder door de ogen van Hung Hoang’ is de fototentoonstelling van fotograaf Hung Hoang. Deze tentoonstelling is te zien in Gezondheidscentrum De Bilt en geopend voor belangstellenden. 

Amateurfotograaf Hung Hoang vangt de blauwe en gouden uren in de Eempolder

Hung Hoang, een Eemnesser van Vietnamese afkomst, vond in de rust van de Nederlandse polders een nieuwe passie. Geboren tijdens de Vietnamoorlog, ontvluchtte hij op 23-jarige leeftijd zijn geboorteland, in de hoop op een veiliger bestaan in Amerika. Het lot bracht hem echter naar Nederland, waar hij zich uiteindelijk vestigde in het idyllische Eemnes.

In 2009 werd Hoang ziek, en om rust te vinden en zijn conditie op te bouwen, trok hij dagelijks de polder in, op de fiets of te voet, altijd vergezeld van zijn fotocamera. Hoangs foto’s weerspiegelen de ongerepte schoonheid van de polder, met kleuren die hij voorheen alleen kende van de schilderijen van Van Gogh. Het geheim achter zijn verbluffende foto’s is zijn gebruik van tegenlicht, waardoor verborgen tinten tot leven komen zonder enige bewerking in photoshop.

Voor Hoang is fotografie een vorm van meditatie. Het vastleggen van beelden is voor hem een manier om de balans te vinden tussen stilte en beweging. In de alledaagse drukte herkent hij de schoonheid van het leven. Zijn missie is duidelijk: “Ik wil jullie laten zien hoe mooi de Eempolder is.”

Fotoboek van Hung Hoang laat Eempolder in volle glorie zien ...

Zijn werk nodigt het publiek uit om de schoonheid te ontdekken die hij ziet in de eenvoudige dingen om zich heen. Schoonheid is er altijd, maar vaak verliezen we deze uit het oog door de drukte van ons leven. Hoang nodigt je uit om de stilte op te zoeken en de simpele dingen om ons heen weer te leren waarderen.

De fototentoonstelling vindt plaats in Gezondheidscentrum De Bilt aan de Henrica van Erpweg 2 en is vanaf nu te bezichtigen.